Rugby ballen

Wist je dat er wel tien verschillende soorten rugby ballen zijn? Zo veel keus, maar hoe koop je nu de juiste rugbybal voor jou? Daar helpen wij van Rugbymagazijn graag bij.


Een rugbybal bestaat altijd uit 4 panelen van een waterproof materiaal die aan elkaar zijn genaaid in een ovale vorm. Er zijn verschillende afmetingen. De meest gangbare maten zijn 3, 4 en 5. Een maat 5 rugbybal is ongeveer 28-30 cm en iedere maat kleiner betekent een kleinere rugbybal. Maar hoe weet je welke maat bal het beste bij jou past?

  • Maat 5 vanaf 13 jaar en ouder
  • Maat 4 tot ongeveer 12 jaar (tot en met mini’s).
  • Maat 3 tot ongeveer 8 jaar.
  • Maat 2 dit zijn de midi rugby ballen
  • Maat 1 dit zijn de mini rugby ballen

Wat is het verschil tussen een supporter rugbybal en een replica rugbybal?

De replica rugby ballen zijn gemaakt van 3 lagen en hebben een rubberen oppervlakte voor maximale grip. De afbeelding op de replica rugbybal is vaak identiek aan de afbeelding op de matchbal van die specifieke club of dat land. De supporter rugby ballen zijn ongeveer € 10,- goedkoper dan de replica rugby ballen, dit komt omdat de supporter rugby ballen zijn gemaakt van 2 lagen. 

Wat is het verschil tussen een training rugbybal en een wedstrijdbal?

Wedstrijd rugby ballen zijn altijd maat 5. Deze match rugby ballen zijn duurder doordat ze zijn gemaakt van natuurlijk rubber en daardoor meer grip hebben. De match rugby ballen hebben een ventiel in de naad van het paneel zodat het ventiel geen effect heeft op het spinnen van de bal. 

Beach rugby ballen & spons rugbyballen

Beach rugby ballen zijn extra sterk voor het rugbyen op het zand. De beach rugby ballen hebben meer grip dan een reguliere rugbybal en zijn altijd een maat 4 rugbybal. De spons ballen zijn een maat 1 rugbybal en hebben een vulling van spons waardoor ze zacht zijn en perfect voor de aller kleinste rugbyfans.

Skills rugby ballen

Om jouw rugby skills te verbeteren zijn er skills rugby ballen. In de volgende Rugbymagazijn blog schrijven we alles over de verschillende skills rugby ballen.

Onderhoud

Voor langer plezier van een rugbybal raden we aan om de rugbybal schoon en droog te bewaren. De rugbybal moet je regelmatig oppompen tot maximaal 9.5 psi. Als je een rugbybal online bestelt dan wordt, om te voorkomen dat de rugbybal niet beschadigd, de rugbybal niet opgepompt verstuurd.

Heb je hulp nodig bij het kiezen of kun je niet vinden wat je zoekt? Laat het ons weten, want we helpen graag!

 

Team Rugbymagazijn


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.